Magična joga za otroke

Magični joga za otroke

Dragi starši in joga otroci!

Za vas imam top novico! Kmalu bo na voljo prav posebna knjiga za otroke!

Na voljo bo od 29.3.2021.

Ne spreglejte pa prednaročil, s katerimi boste deležni izjemnega popusta in tudi bonusov ter daril.

Zakaj sem se odločila ustvariti knjigo Moja prva joga - Magična joga za otroke?

Vedno sem rada delala z otroki. Leta sem bila učiteljica plesa pri različnih plesnih šolah po Sloveniji in bila aktivna na delavnicah za otroke, zato ni presenečenje, da sem pričela tudi z jogo za otroke. Otroke naravnost obožujem. Vsi so izjemni in edinstveni na svoj način in menin, da je to potrebno razvijati in negovati.

Ravno zato sem se odločila, da mojo ljubezen do joge za otroke delim (v meni osebno najlepši obliki) v knjižnem delu, s katerim lahko vadite jogo z otroki v udobju svojega doma.

Pri tem srčnem delu je sodelovalo ogromno strokovnjakov iz področja joge, meditacije, fraktalne risbe, afirmacij, motivacije in drugih področij, ki so zajeta v knjižnem delu. To delo je podprto s strani splošne in alternativne medicine.

Magični joga za otroke
Magični joga za otroke

V mojem več kot desetletnem poučevanju joge sem vzporedno poučevala tudi jogo za otroke in sem v delo vključila res tisto preizkušeno znanje, ki deluje in kar otrokom pomaga pri njihovem razvoju.

Predvsem pa mi je zagon za izdajo te knjige dalo to, da se name obračajo tudi vzgojitelji in učitelji ter drugi učitelji joge, ki želijo jogo vpeljati v svoje učilnice in studie ter starši, ki bi radi vadili jogo z otroki doma. Knjiga je namenjena vsem otrokom, zato sem se povezala tudi starši, ki imajo otroke z avtizmom in sodelovala s starši, ki imajo hiperaktivne otroke in skupaj smo dodelali vaje, da pomagajo tudi njim.

Knjiga Moja prva joga - Magična joga za otroke bo izdana 29.3.2021 in bodo knjige odposlane najkasneje v 10 dneh od tega datuma. Prednaročila pa so že na voljo in s prednaročilom prihranite 10€ ter pridobite darila, kot so unikatne nalepke in igračko. Lahko izbirate med modrim ali roza samorogom.

Magični joga za otroke

Magična joga akademija za otroke

Joga akademija za otroke je del Magične Joga Akademije, ki je potrjena s strani svetovne organizacije za jogo. Moja želja je bila, da bi poseben del Joga Akademije posvetila otrokom, ki bi želeli izvajati jogo in se učiti z mano. Temu je namenjeno knjižno delo Moja prva joga – Magični svet joge za otroke, ki je ustvarjen po konceptu moje vadbe Magična joga. Vsi izdelki so podprti s strani strokovnjakov splošne in alternativne medicine in dodelani tako, da lahko vadijo otroci s starši v udobju svojega doma. Kolekcija sodi pod okrilje Joga Akademije, ki je potrjena s strani svetovne organizacije za jogo.

Devayanko Yoganko

Devayanko Yoganko je prisrčen in neverjeten samorog z zlatim rogom, ki obožujejo jogo. Njegova strast je tako močna, da je prav nalezljva. Devayanko Yoganko je nastal kot ljubezen do slovenskih pravljic o Zlatorogu in je nadgrajen v samoroga kot vrhunski in atraktiven predstavnik joge za otroke ter veliki postulovec, ki sledi svojim sanjam.

Knjiga Moja prva joga – magična joge za otroke

39,99€    29,99€

Igračka roza samorog Devaynako Yoganko
(Ob nakupu lahko izbirate med roza ali modro plišasto igračko samorogom Devayanko Yoganko.)

Nalepke

Webinar Joga za otroke

Webinar Joga za otroke

85€ (redna cena 120€)

e-knjiga Mini joga za otroke – Praktični del (21,99€)

Natisljive kartice za učenje joge (15,99€)

Natisljive pobarvanke Devayanko Yoganko barva (16,99€)

Joga igre za otroke

Natisljiv koledarček

Spletni tečaj Magični svet joge za otroke – Devayanko Yoganko jogira

350€ (redna cena 450€)

Webinar Moja prva joga – magični svet joge za otroke (120€)

e-knjiga Mini joga za otroke – Praktični del (21,99€)

Natisljive kartice za učenje joge (15,99€)

Natisljive pobarvanke Devayanko Yoganko barva (16,99€)

Joga igre za otroke

Natisljiv koledarček

Spletni tečaj Magični svet joge za otroke
Anina zvezdica

Ker gre za srčen projekt, ki je namenjen otrokom, sem se povezala tudi z Anino zvezdico, ki pomaga družinam v stiski. Od vsake prodane knjige, bomo 1 EUR namenili za nakup hrane za Anino zvezdico, ki bo predana družinam ter posameznikom v stiski.

Magična joga za otroke
Pozitivni učinki joge za otroke

Z vadbo joge damo otroku možnost, da se s kvalitetnim gibanjem s poudarkom na zavestnem dihanju sprostijo in napolnijo z novo energijo. To pa še zdaleč ni vse, kar otroci pridobijo z vadbo joge. Vadba joge dobro vpliva na njihovo telesno zdravje, zmanjševanje stresa, njihovim potrebam prilagojeno gibanje pa povečuje odpornost proti boleznim. Z vadbo jogijskih vaj pripravimo otrokovo hrbtenico na pravilno držo oz. odpravljamo morebitne nastale deformacije na njej. Otroci se naučijo tudi pravilnega dihanja (povezano trebušno, prsno in ključnično dihanje) ter zavestno voditi svoj gib usklajeno z dihanjem. Naučijo se opazovati fizične, mentalne in emocionalne procese v sebi, jih poskušajo ozavestiti in razumeti (npr. opazuje svoje dihanje, svoj tok misli, občutke). S tem tudi bolje spoznavajo in razumejo sebe ter lažje razumejo tudi druge.

Z obvladovanjem fizičnega telesa se naučijo obvladati tudi psihične procese. Prav tako pa vadba dobro vpliva na njihovo samozavest. Poveča se jim veselje do življenja. Vse to vodi do uravnovešenega zdravega razvoja celotnega organizma ter duhovne uravnoteženosti. Znano je, da se otrokom, ki redno vadijo jogo, izredno poveča koncentracija, kar je še posebej pomembno za šolske otroke.

Magična joga za otroke
Magična joga za otroke

Pozitivni učinki in prednosti joge za otroke:

  • razvijajo se motorične in koordinacijske sposobnosti;
  • krepi se nadzor nad čustvi;
  • otrok se bolj pravilno drži;
  • izboljša se imunski sistem;
  • poveča se kapaciteta pljuč, kar omogoča bolj globoko in lažje dihanje;
  • telo postane bolj skladno in gibljivo;
  • izboljša se kontrola nad telesom;
  • okrepijo se mišice;
  • pospeši se regeneracija telesa in
  • spodbuja se ustvarjalnost.

Če otrok zgodaj osvoji zdrav način življenja, ljubezen do gibanja in zdrave prehrane, bo to cenil celo življenje. Starši smo tu, da mu pomagamo na tej poti in zagotovimo srečno, zdravo in toplo pot v življenju.

Magična joga za otroke

Darila za vas, da lahko že sedaj vadite doma:
> kartice,
> igre,
> joga kocka.

Brezplačna Fb skupina Joga za otroke

Srčna mnenja

Naj delim z vami nekaj mnenj skrbnih mamic in otrok iz mojih delavnic, tečajev in rednih uric joge za otroke. (Zapisi otrok so lekturirani.)

Hvala vsem, ki ste delili svoje mnenje, mi zares veliko pomeni. Moji srčni in iskreni joga otroci super ste!

caret-down caret-up caret-left caret-right

Najbolj mi je všeč, ko vidim, da nekaj zmorem. Včasih izgleda težko, ko Ana pokaže, a ko vadimo, uspem narediti tudi jaz.

Tia, 6 let

Vedno pokažem tudi doma, kaj delamo na jogi in opažam, da zmorem narediti več, kot moja mami. Očka ni najbolj vesel, ko se nama mora pridružiti, ampak priznam, da mu gre celo boljše kot mami. Jogo imam rad.

Timotej, 5 let

Upam, da bom tako dobra v jogi, ko odrastem, kot Ana. Ana je tako dobra, da zmore vse. Vedno nam pravi, da z redno vajo bomo vsi tako dobri.

Lucija, 6 let

Srede imam najraje, saj imamo jogo. Jogo in pevske imam od zmeraj najrajši.

Zala, 7 let

Jogo imam rad, saj se igramo, pojemo in spoznavamo živali. Najraje imam kamelo in konja.

Luka, 4 leta

Ana nas vedno nagradi s pobarvankami mandal in to prejme tudi Miha, čeprav ne zmore še skoraj nič narediti. Ana pravi, kar naredi je odlično in mu reče vaja dela mojstra.

Klara, 5 let

Jogo rad delam z mami, saj se pri tem zelo zabavava. Najbolj uživam, ko me doma položi na noge in vrti, kot da sem letalo.

Moj Jaka, 5 let

Raje imam hokej, ampak tudi na jogi je super. Moja mami to res obvlada in se imamo vedno fino na jogi.

Moj Tjaš, 3 leta

Z Ano je vedno dobro sodelovati, saj je tako prijetna in odprta oseba. V našem vrtcu nam je vzgojiteljicam pomagala z jogo ter nas usmerjala, da jo lahko vadimo skupaj z otroki. Komaj čakam na webinar, da lahko nadgradim svoje znanje.

Vzgojiteljica Vesna

Anino delo je vrhunsko. Vedno znova preseneti in nadgradi sama sebe. Z njeno knjigo sem okrevala po porodu, sedaj pa na njene urice hodi moja mala Zoja, ki uživa na jogi za otroke. Če zaradi praznikov urice joge odpadejo, je zelo žalostna. Zelo se veseliva z Zojo spletnega tečaja, da bova lahko vadili skupaj doma tudi, ko ni rednih uric joge.

Mamica Valerija

Nisem si mislila, da bo moja hči tako navdušena nad jogo. Ne mara hoditi na nobeno aktivnost in težko naveže stike. Z joge se vedno vrne nasmejana in Anina pohvala ji je sveta. Ana, hvala ti, ker tako lepo skrbiš za naše male škratke, ki se tako radi vračajo k tebi.

Mamica Nika

Sem profesorica razrednega pouka in poučujem v osnovni šoli. Vedno bolj se kot učiteljica srečujem s tem, kako otroke umiriti, jim pomagati, da se osredotočijo samo na eno stvar in da so pri delu vztrajni. Sama jogo pogosto izvajam, zato sem se odločila, da jo bom vnesla tudi v svoj pouk. Začela sem počasi, s kratkimi meditacijami in preprostimi asanami. Hitro sem ugotovila, da otroci v tem zelo uživajo, se sprostijo in lažje zdržijo do konca pouka. Veselim se izida Anine knjige, saj sem prepričana, da mi bo v veliko pomoč. Obiskala sem nekaj seminarjev, samo vseeno bi rada imela nekaj, da vzamem v roke, da mi pomaga, da dobim ideje, ki mi jih včasih zmanjka. Izvajanje joge v šoli in v vrtcu bi priporočila vsem učiteljem in vzgojiteljem, ne glede na starost otrok. Uporabimo jo lahko za kratke odmore med poukom, pri pouku telovadbe ali kot sprostitev po napornem šolskem dnevu.

Aleksandra K. Subotić, prof.

Joga in njeni položaji, asane, so na urah športa v osnovni šoli, prinesli veliko dobrih in pozitivnih, fizičnih in psihičnih stvari oz.lastnosti. Poleg, izboljšanja fizičnih zmogljivosti-gibljivosti, ravnotežja in moči, smo skupaj z učenci vplivali na telesno držo in napetost. S tehnikami sproščanja in vajami za dihanje, smo zmanjševali stres in anksioznost. Po izvedenih asanah, so bili učenci bolj umirjeni in sproščeni. Namaste.

Vesna Vozar, učiteljica športne vzgoje in aerobike

Kot svetovalka delavka v šolskem prostoru opažam vedno več težav na psihosocialnem področju, na področju pozornosti ter na področju zaznavanja in izražanja čustev. Zabava in delo na ekranih je prineslo tudi to, da se otroci enostavno premalo gibljejo, ura športne vzgoje v šoli je pri marsikomu edina oblika rekreacije. Opažam tudi, da se mnogi sploh ne zavedajo svojega telesa, kaj šele diha. Jogo za otroke redno vključujem v svoje delo, individualno ali v skupini in učence učim, kaj lahko nadzirajo in česa ne. Preko igre in domišljije se sprostijo, krepijo občutek lastne vrednosti, učencem se dviguje samozavest. Zelo pomembno je tudi, da pri učencih ozavestimo pomen diha in kako ga lahko uporabijo kot orodje v težkih situacijah, saj tako počasi ponotranjijo tehnike premagovanja stresa, po katerih odrasli tako hrepenimo. Učinki joge za otroke so neverjetni, tako na fizični ravni kot na psihični. Koordinacija telesa se izboljša, telo postaja ali ostaja fleksibilno, krepi se tako moč telesa kot ravnotežje, izboljšuje se telesna drža. Na psihični ravni opažam izboljšanje koncentracije in spomina, učenci razvijajo empatijo. Z umirjenostjo marsikdo lažje obvladuje svoja čustva, kot sta na primer jeza in tesnoba. Moj glavni cilj je opremiti učence, kako biti kapitan svoje ladje, ki predstavlja njihovo telo in um.

Monika Kalman, magistra profesorica socialne pedagoginje, učiteljica joge za otroke
Mnenja
Mnenja
Mnenja
Mnenja
Mnenja
Mnenja
Mnenja
Mnenja
Lady
Zarja
Suzy
Story
24ur
Dnevnik