Akcija!

Joga akademija: Božanski paket svobode

144,00

Božanske meditacije in Mogočne dihalne tehnike

Opis

Modul 1. Božanske meditacije
Do zdravja, sreče, ljubezni in uspeha z močjo podzavesti ter mogočne energije Kozmusa
Zakaj Božanske meditacije?

Znotraj vsakega posameznika se nahaja neizmerno in najbolj čudovito božanstvo, ki ga v večini zanemarjamo. V vsakodnevnem življenju prebudimo le majhen delček svoje podzavesti in zato živimo disharmonično življenje, kar nas odvrača od lepote in veličine, ki je v nas samih. Z meditacijo lahko navežemo globlji in močnejši stik s sabo in vibracijami okrog nas. Z redno vadbo lahko energijo veličastnega Kozmusa uporabimo za zdravljenje, doseganje rezultatov in za to, da živimo bolj sproščeno, srečnejše in bolj izpopolnjeno življenje na vseh področjih.

V sklopu Božanskih meditacij se boste srečali s kar 20 edinstvenimi meditacijami, ki vam omogočajo, da izboljšate življenje na vseh glavnih področjih. S pravilno izvedbo meditacije lahko potujemo v naš notranji svet, ga zdravimo, spodbudimo rast celic in prebudimo lepoto naše notranjosti, ki dolgo, predolgo že spi. S podrobnimi opisi, tehnikami in z več kot 10 urno video vsebino lahko dosežete rezultate in se naučite pravilno ter učinkovito meditirati. Namen Božanskih meditacij pa ni le, da izboljšate tehniko meditacije, temveč da s tem, ko znate pravilno meditirati, to vnesete v vaš redni vsakdan in tako izboljšate kvaliteto življenja.

Življenje je kratko in prav je, da se zavedamo tako svoje minljivosti, kot tudi to, da ko živimo, moramo ne le dihati, temveč živeti s polnostjo. Meditativni pristop je del velikih vzhodnih tradicij in postaja nepogrešljiva tehnika tudi na Zahodu. Poseben in edinstven izbor najlepših, najbolj učinkovitih meditacij, vam pomaga na vseh področjih, da boste postali boljši partner/partnerka, našli ljubezen, vzljubili sebe, takšne kot ste, da boste bolj zdravi, srečni in uspešnejši na svoji karierni poti. V glavnem vam meditacije pomagajo pri vzpostavitvi stika samih s sabo in s tem boljše in bolj produktivno delovanje.

Zavedajte se svoje veličine. Negujte svoj tempelj in naj zasije vaše Božanstvo iz notri navzven.

Modul 2. Mogočne dihalne tehnike
Moč stadodavnih dihalnih tehnik – pranayama

Dihanje pomeni življenje; živeti življenje s polnimi pljuči. Dihalne vaje lahko izjemno pripomorejo k boljšemu počutju in zdravju. Strokovnjaki menijo, da je redno izvajanje globokega dihanja tudi odlična sprostitvena tehnika. Najboljše pri tehnikah dihanja je, da so preproste in jih lahko izvajate kjerkoli. Vzele vam bodo le nekaj minut dnevno, a pripomorejo k zniževanju krvnega tlaka, telo je bolj prekrvavljeno. Z dihalnimi tehnikami se spodbuja občutek miru, okrepi imunski sistem, kar blagodejno vpliva na vitalnost celotnega telesa.

Najpomembnejši pogoj za uravnavanje dihanja je nadzorovanje ritma. Pri nadzorovanju in discipliniranju ritma indijski jogiji določijo takt po bitju srca. Pri izvajanju tehnik dihanja je potrebno zavedanje, da je globoko dihanje potrebno izvajati iz trebuha. Poleg tega je pomemben element dihanja koncentracija, in sicer fokusna točka, ki si jo izberemo in v katero gledamo. Še bolje pa je, da zapremo oči in najdemo fokusno točko znotraj sebe. Pri tem umirimo misli, da nam ne begajo ter se izrecno posvetimo svojemu vdihu in izdihu. S popolno zbranostjo sledimo toku zraka, ki potuje po nosnicah v pljuča. Pri tem se zavedamo, kako se telo z vdihom napolni s svežo energijo, z izdihom pa se iz telesa odstrani vsa nakopičena napetost. Prepustimo se poživljajočemu ritmu dihanja, da se povežeta telo in duh.

Dih je mati, in v dihu biva duh.
Lao Ce

Najprej pojasnimo, kaj je pranajama. Pranajama je sanskrtski izraz, ki je sestavljen iz več besed: prana pomeni prvobitna življenjska energija. jama pomeni nadzor, popolna kontrola in ajama pomeni gibanje, širjenje.

Torej že sam izraz pove, da gre za širjenje in nadzor prvobitne življenjske energije. Svami Sivananda je opredelil prano takole: »Prana je skupna vsota vseh energij, ki so v vesolju.« Vsi jogijski prijemi temeljijo na dvig prane oziroma življenjske sile ali vitalne energije. Prana je v snovi, sama pa ni snovna. Je v zraku, vendar ni kisik. Prano bi lahko opisali kot neko čisto oblika energije, ki se prenaša v zraku, hrani, vodi, sončni svetlobi in oživlja vse oblike snovi. Prana je naša resnična hrana, kajti brez prane ni možna nobena oblika življenja. Prana je celo Vesolje. Dih je življenje.

Z Mogočnimi dihalnimi tehnikami se naučimo dihanje umirjati in nadzirati – in tako se lahko osredotočimo na um in nadziramo čustva. Dihalne tehnike so kot nekekšno orodje, s katerim lahko življenjsko energijo povečujemo in usmerjamo tja, kjer jo najbolj potrebujemo. Če se naučimo najprej opazovati, potem pa nadzirati svoje dihanje, lahko vplivamo na svoje čustveno stanje, na sposobnost koncentracije in pretok energije v telesu.

Share This