Akcija!

Joga akademija: Zlati paket vitalnosti

180,00 144,00

Zlate energetske vaje in Jogijski tretmaji – vadbe

Opis

Modul 5. Zlate energetske vaje
Starodavni obredi pomlajevanja in vitalnosti

Pri vajah za pospešitev pretoka energije po telesu se opiram na tibetanske vaje in se nanašam na priročnik Vrelec mladosti: pet tibetanskih vaj pomlajevanja, delo Petra Kelderja. Strokovno znanje so potrdili jogijski guruji iz Nepala in Tibeta, kjer sem se med potovanjem po Nepalu tudi izobraževala.

Čeprav sistem izgleda preprosto, je njegovo delovanje kompleksno in njegovi učinki intenzivni.

Pet tibetanskih vaj ali pet obredov pomlajevanja so vaje tibetanskih menihov. Kot rituale jih izvajajo že tisočletja in so del njihove tradicije. Z vajami in zdravo prehrano so menihi ohranjali energijo, moč in vitalnost ter upočasnili proces staranja.

Čeprav sistem izgleda preprosto, je njegovo delovanje kompleksno in njegovi učinki intenzivni.

Tibetanske vaje pomlajevanja vračajo vitalnost in življenjsko energijo, telo pa postaja vse bolj zdravo ter gibljivo. Omenjene vaje lahko pomagajo vsakomur, ki jih izvaja redno, da se bo počutil mlajšega, bolj zdravega in zadovoljnega.

Če boste redno vadili in začeli tudi na druge načine skrbeti za svoje telo, boste kmalu opazili pozitivne spremembe. Telo bo dobivalo skladnejšo obliko, počutili se boste prenovljeni, okrepljeni in vaš lahkoten korak in mladosten videz bodo zagotovo vsi opazili.

Modul 6. Joga tretmaji – vadbe
Joga – zdravilno tisočletno znanje za doseganje sanjskega življenja

Joga je stanje, ko se združita um in duh. Je eden izmed najstarejših sistemov znanj, ki človeka obravnava celostno – telo, um in duha. Ravno ta celovit pristop zagotavlja zdravje posameznika na vseh nivojih: na fizičnem, čustvenem in psihičnem. Joga pa niso le telesni položaji – asane, med jogijske tehnike spadajo tudi: meditacija, petje, pravilno nadzorovano dihanje – dihalne tehnike, tehnike sproščanja, zdravljenje s pomočjo umetnosti mandal in druge tehnike.

Glavni cilj joge je potovanje navznoter in boljše spoznavanje svojega telesa, s čimer se spodbuja samospoznavanje in samoraziskovanje. Joga je notranja drža, ki poudarja samozavedanje. Boljše poznavanje svojega telesa in prepoznavanje oz. občutenje različnih občutij znotraj sebe pomagata tudi v vsakodnevnem življenju.

Umetnost giba – asane

Asana je telesni položaj, ki se izvaja med jogo. Asane se razlikujejo glede na težavnost, njihov namen in izvedbo. Določene asane skrbijo za razteg telesa, določene za moč, določene za hormonsko ravnovesje v telesu, spet druge so namenjene razvijanju koordinacije, koncentracije in ravnotežja. Poznamo tudi asane, ki poskrbijo za umirjanje in sproščanje, kot je položaj mrtveca, v katerem se na koncu vadbe joge sprostite.

Znotraj Joga akademije vas čaka poseben in skrbno izbran nabor vadb, ki jih lahko izvajate skupaj z mano v udobju svojega doma in ko imate čas.

Vsaka vadba ima sebi namen in je temeljito dodelana, z natančnimi napotki, usmeritvami in prikazana z detaljnim opisom in kvalitetno video vsebino. Za vas pa sem vedno na voljo za usmeritve, da vam pomagam in vas vodim pri učenju joge. Ker želim, da se tudi doma naučite pravilno izvajati jogijske položaje in da bodo vadbe doprinesle pozitivne rezultate, vam poleg spletnega tečaja ponujam tudi mentorstvo znotraj podporne skupine na FB.

Share This