Akcija!

Webinar Joga za otroke

120,00 85,00

Prednaročila so mogoča od 15.6.2020 do 1.3.2021 s plačilom izdelka v spletni trgovini. Izdelki bodo na voljo od 29.3.2021.

Webinar Joga za otroke je nastal kot pobuda staršev in vzgojiteljic po Sloveniji, ko sem pripravila programe za državni projekt Zlati sonček. Webinar je priporočljiv tako za starše, ki si želijo vedeti več o jogi za otroke, kot tudi za učitelje joge, ki bi radi pričeli s poučevanjem joge za otroke. Prav tako je namenjen vzgojiteljem in vzgojiteljicam oz. učiteljem in učiteljicam, ki bi radi popestrili ure s svojimi malčki oz. učenci.

Z webinarjem lahko otroci izvajajo položaje in se ob tem učijo na zabaven način. Webinar je intenzivno spletno predavanje, ki vam poda znanje, da je izvedba jogijskim položajev čim lažja, pravilna in učinkovita.

Opis

Otroci veliko sedijo, kar jim zavira pretok energije po telesu, cirkulacijo in pretok limfe po telesu. Sedenje ni le povezano s šolo, temveč tudi z vožnjo na avtobusu, v avtu, s čakanjem v čakalnicah in tudi drugje. Problem današnje družbe je t.i. sedeči človek. V preteklosti so se otroci veliko več gibali, s čimer so pospešili pretok krvi po telesu, kar je pospešilo boljšo regeneracijo in tudi pretok energije po telesu. Takoj ko smo odrasli in otroci bolj pri miru ali celo večinoma v sedečem položaju, zastaja večina energije v predelu bokov, zadnjice in trebuha. Pri otrocih se ne pozna ravno pri povečani teži, temveč pri tem, da so utrujeni, hitro ostanejo brez koncentracije, so nezainteresirani in celo bolehni. Joga poskrbi za pravilno držo otrok, kar vpliva na pravilen položaj organov v telesu in boljše celostno počutje in zdravje.

V webinarju so predstavljene tudi dihalne tehnike, s katerimi se otroci naučijo pravilnega dihanja, kar jim pomaga ne le pri jogi, temveč v vsakodnevnem življenju. Ko otroci odraščajo, se soočijo z različnimi izzivi – prav pravilno dihanje jim omogoča, da se boljše soočajo s stresnimi situacijami, so tudi bolj zdravi in bolj pozitivno usmerjeni.

Po strokovnih svetovnih raziskavah vpliva joga blagodejno na odraščanje otrok, razvijanje motorike, boljše obvladovanje svojega telesa, izboljšanje ravnotežja, koordinacije in tudi koncentracije. Otroci so tudi bolj pozitivno naravnani in umirjeni.

V webinarju se nahajajo tudi napotki, kako se otroci lahko sprostijo in umirijo s pomočjo vzhodne tradicije, in sicer s tehnikami sproščanja, ki so prilagojene za otroke. Webinar je primeren in celo dodatno priporočljiv tudi za starše, ki imate hiperaktivne ali avtistične otroke. Pred vadbo se priporoča posvet s pediatrom, ki opazuje napredek pri otroku. S tem poskrbite, da je vadba joge učinkovita in varna. Ker se lahko s knjižnim delom vadbe izvaja doma, so otroci dodatno sproščeni, kar je bonus za avtistične otroke, ki potrebujejo več manevrskega prostora in notranji mir. Vzgojitelji in učitelji lahko s tem pridobite nove in kakovostne informacije, kako lahko pomagate svojim malčkom ali učencem pri delu v vrtcu ali šoli.

Zakaj se odločiti za webinar in vaditi doma?

Otroci imajo veliko različnih dejavnosti že preko tedna in ravno z webinarjem lahko starši vadite z otroci, ko imate čas kar v udobju svojega doma. Prav tako se otroci najbolj varno počutijo doma in to jim pomaga pri učenju novosti, kot so tudi jogijski položaji. V webinarju so dodani tudi drugi jogijski prijemi, kot so dihalne tehnike in tehnike sproščanja. Kot darilo sem dodala tudi edinstvene in razigrane pobarvanke, s katerimi otroci ob barvanju izboljšujejo koncentracijo, se sproščajo in skozi svet mandal razvijajo svojo kreativnost. Pridobljeno znanje pa lahko vnesete vzgojitelji in učitelji v prostore vrtca in šole.

Poleg spletnega tečaja sem dodala e-knjigo Mini joga za otroke – Praktični del, v kateri so predstavljeni jogijski položaji, ki so podrobno opisani in opremljeni s profesionalnimi fotografijami.

Dodala sem tudi joga igre za otroke in natisljive kartice za učenje joge, s katerimi lahko starši na zabaven način pomagate otrokom pri učenju joge oz. lahko vzgojitelji in učitelji vnesete jogo v svoje programe in dodatno popestrite vaše skupne urice.

Darila:
  • e-knjiga Mini joga za otroke – Praktični del
  • Natisljiv koledarček
  • Natisljive kartice za učenje joge
  • Natisljive pobarvanke Devayanko Yoganko barva
  • Joga igre za otroke
Bonusi:

Naj bo učenje joge zabavno, s čimer lahko otrokom priučimo zdrav način življenja in jim pomagamo na poti odraščanja.